5 Aralık 2011 Pazartesi

Co.Cc uzantılı siteler Google’dan silindi

Şu dönemde gerek maddi, gerekli yoğunluğu ile dünyanın en büyük sitesi ve en büyük arama motoru olarak Google altyapısında binlerce bilgi bulunmakta. Bunun yanında görseller, haberler ve yine çöp olarak adlandırabileceğimiz gereksiz, internette deyim yerindeyse kirleten içeriklerde bulunmakta.

Kullanıcıların bu durumdan rahatsız olduğu gerek şikayet, gerekse farklı yönleri ile belli. Bu duruma bir son verme amacıyla, Google co.cc uzantılı domainleri altyapısından sildi. Sayı olarak 11 milyon civarı olarak belirtilen web sitesi, artık hiçbir Google aramasında gözükmeyecek. Bu durum medyada Google’dan temizlik, Spamlara son başlıklarıyla anıldı.

Yapılan açıklaya göre en büyük sebebinin, co.cc uzantılı domainlerin yoğun bir bölümünün spam içerikli olduğu ve arama sonuçlarında hiçbir şey cevap vermeyecek durumda olduğu belirtildi. Resmi olarak kabul edilmeyen co.cc uzantısı, Kore’de özel bir şirket tarafından geliştirilen ve piyasaya sürülmüş ücretsiz web site imkanı vermekteydi.

Google-spamArama motoru Google’nin spam altyapısında göre alan Matt Cutts, bu silme işleminin ardından yine spam olarak içerik veren ve ücretsiz sağlanan tüm sitelerin arama sonuçların çıkarılmayacağını, banlanacağını yani silineceğini belirtti. 11 milyon domain ile 6 milyon kullanıcı tarafından tercih edilen co.cc uzantılı domainler ise artık tarihe karıştı diyebiliriz.

Çünkü şu dönemde öyle bir durum söz konusu ki, arama motorlarına ağırlık daha da fazlalaştı. Kullanıcılar kendilerine yardım olarak arama motorlarını seçiyor, çok az bir bölüm ise bildiği belli başlı internet sitelerini tercih ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.