5 Aralık 2011 Pazartesi

Trustrank nedir ?



İnternetin ülkemizde bu denli yoğun şekilde kullanılmasından dolayı, artık web sitesi işletmede bir sektör haline gelmeye başladı. Bunun yanında bu sektörü zevk için yapanlar dışında maddi amaçla yapanların sayısı da bir hayli çoğalmaya başladı. İnternet sitelerinin daha çok hit alması için ve bunun sonucunda daha fazla para kazanması için arama motorlarında daha yüksek sıralarda olması gerekmektedir.

Çünkü web sitelerine giriş oranları artık %100 oranla arama motorları üzerinden gerçekleşmektedir. Günümüzde en büyük arama motoru olan Google’in dahi bu sıralamalar için botları vardır. İnsan editörler tarafından kontrol edilmediği için boş içerik ile spam olarak hitap edilen bir çalışma vardır. Bu kimi zaman başarılı, kimi zaman ise başarısız olabilmektedir. Trustrank ise bu bilgi seviyesinin, daha öncelerde Google Pagerank ile kontrol edilmesinden sonra devreye girmektedir.

Trustrank puanı da size Google tarafından değerlendirilmektedir. Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz ki Trustrank, bir diğer Google hizmeti olan Google Pagerank ile doğru orantılıdır. Bununla birlikte şunu kolaylıkla anlayabiliriz ki, siteniz ne kadar kaliteli ise pagerank puanınızın yüksek olduğu gibi, trustrank puanınız da daha üst seviyelere gelebilmektedir.

Trustrank sistemini geliştirmeniz için sitenizin yanında sizinde web siteniz üzerinde geliştirmeniz gereken bir algoritma vardır. Spam olaylarına karşı Google tarafından Trustrank algoritması sık sık değiştirilmektedir. Bunun için iyi takip etmeniz gerekmektedir. Bunun yanında sitenizdeki içerik kalitesi ve sitenize yaptığınız link çalışmalarının da Trustrank için büyük bir önem sarfetmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.