5 Aralık 2011 Pazartesi

Google Adsense nedir ?

İnternet dünyasının bu denli hayatımıza yerleşmesinden dolayı, dünyada milyonlarca web site açılmaktadır. İnternet kullanıcılarının yoğunluğundan dolayı daha çok web siteleri para kazanma amaçlı açılmaktadır. Peki bu somut web sitelerinden nasıl para kazanılmaktadır ? Bu soruya en büyük ve en kaliteli cevap Google Adsense’dir.

Adsense, adından da anlaşılabileceği gibi Google şirketinin alt yapısında çalışmaktadır. Sistem her geçen gün daha da gelişmektedir. Kısaca site sahiplerine sitelerinin içeriklerine uygun reklamlar vermektedir. Bu reklamları sitesinde yayınlamaya başlayan kullanıcı, reklamlara tıklanma başı Google şirketinden ödeme almaktadır. Dünya genelinde olan bu yol, milyonlarca site sahibi tarafından kullanılmaktadır. Detaylarına bakılmak gerekir ise, illegal siteler bu servisten yararlanamamaktadır.

Öncelikle başvuru yaptığınız bu servise, kabul olmanız ile beraber sitenizin içeriğine uygun Google şirketi size reklam vermektedir. Her sayfada en fazla üç adet kullanmak şartı ile bu reklam kodlarını sitenizin istediğinizin yerinde göster hakkına sahipsiniz. Paranın miktarı ise koyduğunuz reklamlara tıklanma başına ödenmektedir. Tıklama başına para ödeyen Google’nın sabit bir fiyatı yoktur.

Bu miktar sitenizin kalitesine göre değişmektedir. Bazen çok düşük rakamlara düşebilirken, bazense rekor fiyatlar verebilmektedir. Her şeyin olduğu gibi bu servisinde kuralları vardır. En önemlisi reklama tıklamaya yönelik yaptığınız şeyler kesinlikle yasaktır. Google botları tarafından yapılan kontrollerde bu şekilde bir durum söz konusu ise sistemden banlanırsınız. Banlandığınız taktirde de içeride birikmiş paranızda hesapta kalmakta ve iptal edilmektedir. Aylık olarak ödenen ücretler, üye kaydında belirlediğiniz hesap numarasına ve ya çek olarak size gönderilmektedir. Genellikle her ayın son haftasında gönderilen ödemelerden almanız için, aylık kazancınızın en az 100$ olması gerekmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.