(Biber, kabak, domates, yaprak, lahana)
  MALZEMELER:
  -400 gr. kıyma
  -Yarım su bardağı pirinç
  -2- 3 soğan
  -Yarım demet maydanoz, dereotu
  -1 avuç taze nane veya 2 tutam kuru nane
  -2 domates veya 1 çorba kaşığı salça
  -2 çorba kaşığı yağ
  -Tuz-karabiber
  YAPILIŞI:
  1- Hangi dolma yapılacaksa sebzesi hazırlanır. Biberin içi çıkarılır, kabak kazılıp oyulur. Domateslerin üzerinden kapak kaldırılır, içi kaşıkla alınır. Asma ve lahana yaprağı sıcak tuzlu suda yumuşatılır (kaynatılmaz).
       
  2- Soğan, maydanoz, dereotu, nane, domates küçük doğranır. Tuz, karabiber, kıyma ve 1 kaşık yağ konup yoğrulur.
  3- En son ayıklanıp yıkanmış pirinç ilave edilir. Karıştırılıp hazırlanan sebzelere doldurulur.
  4- Tencereye dizilip 1 kaşık yağ, 1 bardak salçalı su
 konur. Orta ateşte pişirilir.
  (Gerekirse pişerken azar azar su ilave edilir.)
  Not:Arzu edilirse üzerine sarımsaklı limon suyu dökülür.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder