(Asma yaprağı, lahana, patlıcan, biber ve midye)
  MALZEMELER:
  -2 su bardağı pirinç (her biber için 1 çorba kaşığı pirinç hesaplayınız.)
  -1 su bardağı zeytinyağ
   
  -7- 8 adet soğan
   
  -1 çorba kaşığı çam fıstığı
   
  -2 çorba kaşığı kuş üzümü
   
  -Yarım demet maydanoz, dereotu
   
  -2 çay kaşığı kuru nane
   
  -2 çay kaşığı tuz
   
  -limon
   
  -1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, şeker
  -Yarım kg. yaprak (750 gr. biber veya patlıcan veya 1 orta lahana)
  YAPILIŞI:
  1- Soğan rendelenir, maydanoz, dereotu sapları ince doğranır. Fıstıkla beraber zeytinyağı ile hafif pembe kavrulur.
  2- Ayıklanıp yıkanmış pirinç katılıp birkaç kere çevrilir.
  3- İki bardak sıcak su konup orta ateşte suyunu çekinceye
kadar pişirilir. 10- 15 dakika kapak kapalı olarak buharı ile demlendirilir.
  4- İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, nane, temizlenmiş üzüm, tarçın, yenibahar, karabiber, tuz, şeker, limon suyu konup karıştırılır.
  5- Hazırlanan sebzelere doldurulur veya sarılır. Tencereye dizilip 2 bardak sıcak su konur. Orta ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Üzerine yarım kahve fincanı zeytinyağı gezdirilir.
  6- Soğuyuncaya kadar kapak aralık tutulur (kurumaması ve parlak olması için).
  7- Tabağa dizilip, limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süslenir.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder