MALZEMELER:
   
  -Yarım kg. yoğurt
   
  -3 olgun domates
  -3 salçalık biber
   
  -3 soğan
  -7- 8 sivri biber
  -Tuz
  -Aldığı kadar un
  YAPILIŞI:
   
  1- Domates, biber yıkanır, soğan soyulur ve doğranır. Buna tuz ve yoğurt konup karıştırılır.
  2- Elenmiş un ile katı hamur yapılır. Emaye, cam veya çelik bir kaba alınıp üzeri örtülür.
  3- Her gün yoğrulur. Sulanırsa un konur.
  4- 10- 12 gün bekletilir. Sonra temiz bir örtü üzerine küçük parçalar halinde dökülür.
  5- Biraz kuruyunca parçalar daha küçültülür.
  En son olarak kevgirden geçirilip gölgede iyice kurutulur. Bez bir torbaya konup saklanır.
   
  TARHANA PİŞİRİLİRKEN:
  a-Dört kişi için 4 çorba kaşığı tarhana ılık su ile ıslatılır.
  b-İki çorba kaşığı sıvı yağ ile bir kaşık kıyma kavrulur.
  İstenirse kaşığın ucu ile salça konur.
  c-5 su bardağı su ile birlikte ıslatılmış tarhana ilave edilir. Karıştırarak kaynatılır. Tuz atılır. Ateş kapatılıp tencere kapağı örtülür.
  Not: Tarhana hamuruna ayva kabukları da konursa hoş kokulu ve mayhoş olur.
 
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder