12 Aralık 2012 Çarşamba

Merhab Turgut Özal'ın Ölüm Raporu

Uzunca yıllar türkiye gündemini meşgul eden ve filmlere konu olan Turgut Özal Suiastemi kurban gitti sorusunun cevabı inşallah bu rapor sayesinde çözüme ulaşacak diye düşünüyorum . Yapılan tüm incelemeler sonucunda Merhum Turgut Özal'ın vucudunda zehire rastlandı fakat bu zehirden dolayı ölüp ölmediği konusunda bir yorum ve kanıya varılamadı. 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'la ilgili Adli Tıp raporu tamamlandı. Rapor yarın sabah Ankara Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilecek.

Konuyla ilgili NTV'ye bilgi veren Adli Tıp Kurumu Başkanı Haluk İnce, "Özal'ın ölüm nedeninin zehirlenme olmadığı" yönündeki iddiaları kabul etmedi.

Yapılan incelemede Özal'ın vücudunda zehire rastlandı ancak ölüm nedeninin bu zehir nedeniyle olup olmadığı konusunda uzmanlar tarafından görüş birliğine varılamadı.

İnce, konuyla ilgili açıklamayı yarın sabah raporun gönderileceği Ankara Cumhuriyet Savcılığı'nın yapacağını söyledi.

Turgut Özal'ın naaşı, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, ölümüyle ilgili iddialar üzerine yürüttüğü soruşturma kapsamında 2 Ekim'de Topkapı'daki mezarından çıkarılmış ve 5 Ekim'de yeniden defnedilmişti.

Adli Tıp Kurumu, Turgut Özal'ın cenazesinden, mezar toprağından, mezarın içindeki sudan ve mezarlığın değişik yerlerinden aldığı örnekler üzerinde inceleme yapmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.