İLK KOKTEYL
Amerikan dergilerinden "The Balance"ın 13
Mayıs 1806 tarihli sayısında, şöyle bir yazı
vardı:
"Kokteyl, birkaç
değişik türdeki alkollü içkinin,
şeker, su ya
da meyve suyuyla karıştırılmasından
oluşan, içimi güzel
ve lezzetli bir
aperatiftir. İnsanı etkileyici bir görünümü
olduğunu
da belirtmeliyiz."
Kokteyl adının nereden geldiğine ilişkin
birçok değişik söylenti vardır. Amerikalı yazar
Joseph Nathan,
"Famous First Facts" adlı
kitabında, "kokteyl" denilebilecek ilk içkinin,
New York'ta bir barın barmaidi olarak çalışan
Betsy Flanagan tarafından
hazırlandığını
yazar. Aynı kitaba göre, Bayan Flanagan'ın
çalıştığı bar, çeşitli horoz kuyruklarıyla süslüydü.
Bir gün, sarhoş bir müşteri, espri olsun
diye Bayan Flanagan'a "Şu horoz
kuyruklarından (İngilizcesi
cocktail) bir dub-
le verir misin?" dedi. Bunun üzerine Bayan
Flanagan, bir bardağa çeşitli içkileri karıştırarak
koydu ve bardağın üzerine de bir tüy
yerleştirerek, espritüel müşterisinin arzusunu
yerine getirdi. Kokteyl adının buradan geldiği
sanısı, öteki söylentilere oranla en inandırıcı
olanıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder