8 Aralık 2011 Perşembe

'TRT yönetimi halkın tek bir kuruşunu sokağa atmaz'


TRT Genel Müdürlüğü'nden 'Burası Osmanlı Sır Kanunu' dizisiyle ilgili açıklama...
08 Aralık 2011 Perşembe, 15:19:30
'TRT yönetimi halkın tek bir kuruşunu sokağa atmaz'

TRT Genel Müdürlüğü, 'Burası Osmanlı Sır Kanunu' isimli diziye para ödenmediğini bildirdi. Para ödenerek kurumun zarara uğratılması iddialarının gerçek dışı olduğunu belirtilen açıklamada, iddia sahiplerinin TRT yönetimine ve kamuoyuna bir özür borcu olduğu bildirildi.

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada "TRT, 'Burası Osmanlı Sır Kanunu' dizisine para ödedi, kamuyu zarara uğrattı" diyenlerin TRT yönetimine ve kamuoyuna bir özür borcu olduğu belirtildi. Bazı basın yayın organlarında çıkan haberlerde ve bazı siyasi parti temsilcilerinin söyleminde "TRT yayınlanmayan dizi için 2,7 milyon liralık ödeme yaptı" denildiği hatırlatılan açıklamada, "Gerçeklerin bilinmesi ve kamuoyunu yanıltanların ortaya çıkması için aşağıdaki açıklama yapılmıştır. TRT'ye 'dış yapım' olarak yaptırılan 'Burası Osmanlı Sır Kanunu' isimli dizi film projesi için dev platolar kurulmuş, iyi bir oyuncu kadrosu seçilmiş ve çekimler başlamıştır. Burası Osmanlı Sır Kanunu isimli dizinin ilk üç bölümün tamamlanmış ve TRT yönetimine teslim edilmiştir. İzleyicisine 'en iyiyi' izletmeyi hedefleyen TRT yönetimi ise; alışılmışın dışına çıkarak, ilk üç bölümün yeniden çekilmesini istemiştir. TRT ilk üç bölümün yeniden çekilmesini isterken; ilgili yapım firmasına tek bir kuruş ücret ödememiştir. Yine bu karardan sonra TRT'nin tek bir kuruş ödeme yapması da söz konusu değildir! TRT'nin yapım yayın işleyişi çok açıktır. Yayınlanmayan hiçbir projeye ödeme yapılmaz" denildi.

'Çekimleri yaklaşık 7 aydır devam eden ve ilk üç bölümü yeniden çekilen dizi için TRT tek bir kuruş ödeme yapmadığı halde 'TRT halkın 2.7 milyon dolarını sokağa attı' diyenler olduğu' ifade edilen açıklamada, "Bu kişiler iddialarını ispatlamak zorundadırlar! TRT'nin 'en iyiyi bulma' arzusuyla yeniden çekim istemesinden zarar eden tek kişi ilgili dizinin yapımcısıdır. Çünkü TRT'den bugüne kadar hiçbir ödeme almamıştır. İlk üç bölümün zararı içinde TRT'den hiçbir hak iddia edemeyecektir. Bugünün TRT yönetimi, halkın tek bir kuruşunu sokağa atmaz; bilakis halkın parasını kullanırken kimin ne zarar ettiğine bakmadan korkusuzca kararlar alabilmektedir. Halkın parasını koruma adına bir yapım bir firmasına zarar ettiren; kamuda pek görülmemiş şekilde radikal karar alabilen bir yönetime teşekkür etmesi gerekenler; 'yalan' ve 'iftira' dolu açıklamalarıyla kamuoyunu yanıltmaktadırlar. 'TRT, Burası Osmanlı Sır Kanunu dizisine para ödedi, kamuyu zarara uğrattı' diyenlerin TRT yönetimine ve kamuoyuna bir özür borcu vardır." ifadelerine yer verildi.

CHA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.