6 Aralık 2011 Salı

Peki Assange neyi kastediyor?

"KAÇINIZ I-PHONE KULLANIYOR? KAÇINIZIN BLACKBERRY'Sİ VAR? KİM G-MAIL KULLANIYOR? HEPİNİZ BU BATAKTASINIZ"
İşte bu istatistikleri, bizden çok daha fazla izleyen bir telekulak olduğunu iddia ediyor dünyanın en çok tartışılan adamı Jullian Assange. Assange, "Hanginiz iPhone kullanıyorsunuz? Kaçınızın Blackberry’si var? Kim Gmail kullanıyor? O zaman hepiniz aynı batağa saplanmış vaziyettesiniz" diyor.


Nasıl bir batak sözkonusu? Dünya nüfusunun yüzde 85'inin hayatında en fazla temas ettiği şey olan cep telefonları o telefonun sahibinin özel hayatını nasıl deşifre eder haline getirebiliyor?
Bilgisayarlar, nasıl bir casusluk aracı haline getiriliyor?


Wikileaks tarafından açıklanan belgelerde kan donduran yöntemler dikkat çekiyor. Buradan sonra hazır olun. Çünkü bundan sonra yazılanları okuduktan sonra artık elinizdeki cep telefonuna ve önünüzdeki bilgisayara asla eskisi gibi bakamayacaksınız...

Wikileaks, cep telefonu, sabit telefon, bilgisayar, laptop ve benzeri her türlü akıllı cihazlara yönelik casusluk faaliyetlerine yönelik 6 farklı tekniği ortaya koyuyor.

Bunlardan ilki ve belki de en fazla kişinin özel hayatının telekulakça izlenmesi ve dinlenmesine neden olan yöntem, mobil dinleme yöntemi. Yani geliştirilen istihbarat teknolojisi bir cep telefonundaki görüşmeleri tümüyle bu teknolojiyi elinde bulundurana açıyor. Bu bilgiler kaydedilebiliyor.
Cep telefonu, açık olmasa bile bir ortam dinleme aygıtı haline getirilebiliyor. Cep telefonunun bastığınız her tuşu kayıt altına alınıyor. Attığınız her SMS bir başka cep telefonuna da gidiyor. Girdiğiniz her internet sitesi tek tek tespit ediliyor ve o internet sitesinde neler yaptığınız bir bir kaydediliyor.

Bir diğer yöntem de kullanılan telefonlarla doğrudan bağlantılı. Hem cep telefonları hem de sabit hatlı telefona görüşmeleri bir yandan dinlenirken ve izlenirken, öte yandan görüşmelerde anahtar kelimelerden birinin geçmesiyle uyarı sistemi çalışıyor.

Telefon görüşmesi yapan bir kişinin sesinden, yaşı, cinsiyeti, stres durumu tespit edilerek bir ses kimliği çıkarılıyor ve bundan sonra yaptığı tüm görüşmeler bu kimlik vasıtasıyla telekulağın özel ilgi alanına giriyor.

Aynı şekilde cep telefonlarını kullanan kişilerin GPS üzerinden konumu 50 metrelik bir alan içerisinde belirleniyor.

Elektronik postalar izleniyor. Okunuyor. Kaydediliyor.

Bir diğeri bilgisayarların dinleme ve izleme cihazı olarak kullanılması.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.