9 Aralık 2011 Cuma

Kerbela şehitleri için gözyaşları sel oldu


İstanbul Halkalı'da düzenlenen 2011 Evrensel Aşura Matem Merasimi'nde, Caferi inancına mensup binlerce insan tekbir ve sloganlar eşliğinde mersiyeler okudu, göğsünü dövdü, gözyaşları akıttı...Hz. Hüseyin'in Kerbela'da şehit edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla Caferilik İnancını Tanıtma Araştırma ve Eğitim Derneği (CAFERİDER) tarafından Halkalı'da düzenlenen ''2011 Evrensel Aşura Matem Merasimi'', Kur'an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Tören sırasında tekbir ve sloganlar eşliğinde mersiyeler okunurken, bazı kadınların ağladığı görüldü.


"AŞURA GÜNÜ TATİL OLSUN"
Duayla konuşmasına başlayan Türkiye Caferileri Lideri Sehalattin Özgündüz ise, zalime karşı İslam'ın öfke, ancak mazluma ve yardıma muhtaçlara karşı hoşgörü dini olduğunu belirtti. Konuşmasında Kerbela olayı hakkında bilgiler veren Özgündüz ''Ne kardeş kavgası çıkaranlar, ne ayrım yapanlar, ne de ülkemizde kavga çıkaranlar Hüseyinciler değildir. Kimse sabrımızı sınamasın. Milletin dini, mezhebi, inancı ve duygusuyla alay etme, yargılama hakkini kendinizde nasıl görürsünüz? Türk milletinin ve vatandaşlarının Hüseyin sevgisinde birleşmeleri kıskandırıyor mu sizleri? Kardeş kavgası çıkarmak ve milleti birbirine düşürmeyi asla başaramayacaklar'' diye konuştu.

Kuzeylinin, güneylinin, doğulunun ve batılının, Alevi'nin, Kürt'ün, Türk'ün ve Çerkez'in Hz. Muhammet aşkında birleştiklerini dile getiren Özgündüz, Hz. Hüseyin'in zalimin karşısında dik durduğunu, baskıların onu yıldırmadığını ve dik durmaktan vazgeçmediğini söyledi. Güncel sorunlara Caferi toplumunun bakışını anlatan Özgündüz, TBMM'ye Aşura gününün tatil olması hakkında verilen yasa teklifini, tüm partilerin kurumsal anlamda, vekillerin de kişisel anlamda destekleyeceklerine inandıklarını söyledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.