17 Aralık 2011 Cumartesi

ESN nedir ?

Merhaba arkadaşlar ESN (Elektronik Seri Numarasi) sistemi ile alışveriş sistemini sizlerin bilgi ve kullanımına sunuyoruz. Sistemi kullanarak Knight Online'da Kredi Kartı kullanmadan, ID ve Şifrenizi paylaşmadan Premium üyelik ve oyun içi G1'i güvenli bir şekilde alabilirsiniz.

NASIL KOD SATIN ALABİLİRİM ?

Kod satın almak için aşağıda verdiğim iletişim araçlarını kullanarak alış veriş işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

İletişim adres ve numaraları ;
msn adresi :falan...@msn.com



SİSTEMİN GENEL TANIMI

Bildiğiniz gibi Premium Üyelik alımı ve G1 alımı için Kredi kartına sahip olmanız gerekiyordu. Fakat bir çok oyuncunun Kredi Kartı olmadığı için, çevresindeki arkadaşlarının veya takıldığı cafenin sahiplerinin kredi kartı ile alışveriş yapmak zorunda kaldığıda bir gerçek. Son günlerde artan hack ve ödeme sahtekarlığının önüne geçebilmek için K2 Network ESN sistemini geliştirmiş ve denemelerden sonra bu sistemi kullanıma sunmuştur. ESN sisteminde yetkili firmalar K2 Network’ten den blok halinde üyelikler satın alarak, bunların satışını ve dağıtımını yapmaktadır. Yetkili firmalardan kodları satın alan internet kafeler ise yine para karşılığında bunları müşterilerine satabilmektedirler.

SİSTEMİN AVANTAJLARI NELERDİR ?

1) Limit ve kota gibi problemler ortadan kaldırıyor. Sınırsız alım yapabilirsiniz!!!

- C&B ile yaptıgınız alımlarda belirli bir limitiniz vardır ve bu limiti asamazsınız. Ama ESN sistemi ile limitsiz alısveris yapabilirsiniz.

İstediğiniz hizmet ile ilgili KESN kodunu alarak Power Up Store’den alışverişinizi güvenle yapabilirsiniz.

2) Kredi Kartınızı internette kullanma riski ortadan kalkıyor.

- Kredi Kartı ile yaptığınız alışverişlerde, kartınızın bilgilerinin internet korsanları tarafından kopyalanarak internet üzerinden kullanılması riskini ortadan kaldırmış oluyorsunuz.

3) Msn / Telefon / Email ile yardım alabiliyorsunuz.

KESN kodu problemlerinizde anında destek alabilir, Kodunuzda problem olması durumunda yenisi ile değiştirebilirsiniz.

4) Kredi kartı C&B veya Paypal ile alınan alışverişlerden kesinlikle daha güvenli!!!

Örneğin;

- Çok güvendiğiniz bir cafenin sahibinin veya arkadasınızın kredi kartını kullanarak premium aldınız. Ancak bilgilerinize bir sekilde elde eden kisiler tarafından character'iniz hack'lendi / çalındı.. %99 arkadasınızın veya cafe sahibinin günahı yoktur.

Aslında genelde yapılan olay şudur;

Kredi kartını kullandığınız anda gizli sorunuzu değiştirmenin veya yeni şifrenizi istemenin tek yolu kredi kartınızın son 4 rakamını ve C&B ID sini Costumer Supporta iletmek.

Aynı kredi kartıyla yapılan alışverişlerde doğal olarak tüm güvenlik şifreleri de aynı oluyor. DİKKAT!!

Hack'lenme ve charcter çalınması olaylarında bu durum oldukça sık başa gelen birşey!!!

-Ancak ESN sisteminde ker kodun karşılığında işlem bittiğinde sadece sizin bileceginiz/göreceğiniz 4 haneli yeni bir şifre veriliyor. Bu şifre Kredi Kartının son 4 rakamı ile aynı işleve sahip olduğu gibi sizden başkası bilmediği içinde sadece siz istediğinizde kullanıyorsunuz.

5) Yine Kredi Kartı veya C&B ile alışverişlerde aynı kart birden fazla kullanıldığı için ve internetten alışveriş yapıldığı için Bankalar bunun kart sahteciliği veya internet korsanlarının işi olduğunu düşünebiliyor ve gerekli ödemeyi yapmıyor. Dolayısı ile ödemeyi alamayan C&B veya K2Network O karttan kim üyelik veya Cash almışsa hepsinin Accountunu Ödeme Sahtekarlığından dolayı( Payment Fraund ) banlayabiliyor. Yani kurunun yanında yaşların tamamı yanıyor.

Aynı zamanda Arkadaşınızın veya Tanıdığınız cafe sahibinin Kredi kartının limitinin full olmasından dolayı veya bilerek limiti olmayan kartların kullanılmasından dolayı ödeme alamayan K2 Network veya C&B yine o Kredi kartından daha önce kimler alışveriş yaptı ise hepsini banlayabiliyorlar.

-Ancak ESN sisteminde her kod sadece 1 kere geçerli olduğu ve 1 kişi kullanabildiği için ve yine ayrıca Kodlar hem satıcı hemde kullanıcı tarafından peşin alındığı için ödeme sahtekarlığı durumuna düşmesi imkansız.

6 - Herhangi bir şekilde kimseye ID ve şifrenizi vermenize gerek yok. İşlemi siz yapıyorsunuz ve gizli kodu sadece siz biliyorsunuz.


ALDIGIM KODLAR İLE NASIL ALIŞ VERİŞ YAPACAĞIM ?

Kodları aktif hale getirme işlemi çok basit arkadaşlar.

Kod örnek: (geçersiz bir koddur)

ESN Kodu: 02152-ab1c-2def-2o26-c6qs-wdqg-kpbj

ESN Şifre: jjwx-a5l1

Kodların etkinleştirilmesi

* Bronze Üyelik aktifleştirilmesi
* Silver ve Gold Üyelik aktifleştirilmesi
* Knight Cash yüklenmesi

a) Bronze üyelik için Kullanıcı Kodunun Etkinleştirilmesi ( Resmi siteden ):

* Premium üyeliğinizin olmadığı hesabınız ile RESMİ SİTEYE’e giriniz.
* Oyuna girdiğiniz ID ( Kullanıcı adı ) ve Şifreniz ile hesap girişi ( log in )yaptıktan sonra en sağ’da ortada olan Bronze Premium al' a tıklayın.
* Gelen ekranda Click&Buy logosunun yanında KESN logosunu görebilirsiniz. (Alttaki resim)

* Buraya tıkladığınızda size yollanacak kodların girileceği şifre ekranını görebilirsiniz.
* Şifreleri copy - paste , kopyala - yapıştır yöntemiyle giriniz.
o Örnekte de görüldüğü gibi q>g, l>1 gibi harf ve rakamlar oldukça karışabiliyor.
o Kodları 4lü olarak (ab1c) kopyalayınız. Kopyalarken (ctrl + c), yapıştırırken (ctrl + v) yi kullanınız.
* Eğer kodunuz kabul edilmediyse
o %90 kod yanlış girmişdir. Lütfen tekrar kontrol edin.
o Oyunun açık olmadığından emin olun.
o Time out olmamaya dikkat edin. (Eğer hesabınıza giriş yaptıktan sonra, KESN ekranında ayrılan sürede işleminizi bitiremezseniz sayfa sizi zaman aşımı sebebiyle atacaktır, işlemi en başından yapmanız gerekecektedir. )

(Bronze,Silver, Gold Premium) Kullanıcı Kodunun Etkinleştirilmesi ( Oyunun içinden ):

Bronze,Silver, Gold Premium ve Knight Cash oyun içinden Power-Up Store’dan aktifleştirilmektedir.

* Oyuna giriniz,
* Power Up Store’a tıklayınız. Almış olduğunuz ürünün üstüne basıp “buy” (satın al) ikonuna basınız.
* Karşınıza gelen sayfada ödeme şekillerinden ESN yi seçiniz.
* Şifre alanına satın almış olduğunuz kodları giriniz. Kodları hatalı girme olasılığına karşı 4'lü olarak kopyalayınız. Kopyalarken (ctrl + c), yapıştırırken (ctrl + v) yi kullanınız.
* Kodu girdikten sonra gelen ekranda çıkan 4 basamaklı rakamı kaydetmeyi unutmayınız. (Oyundaki hesabınızla ilgili sorun yaşadığınızda güvenlik sorusu olarak GM ler sizden bu rakamları isteyecektir.)

c) (G1) Kodunun Etkinleştirilmesi :

* Oyuna giriniz,
* Power Up Store’a tıklayınız. Recharge G1 ikonuna tıklayınız.
* Karşınıza gelen resimde ödeme şekillerinden ESN ye tıklayınız.
* Gelen ekranda satın almış olduğunuz kodun karşılığı olan Knight Cash miktarını seçiniz.
* Şifre ekranına size gönderilen kodları giriniz.
* Kodları hatalı girme olasılığına karşı 4lü olarak kopyalayınız. Kopyalarken (ctrl + c), yapıştırırken (ctrl + v) yi kullanınız.
* Kodu girdikten sonra gelen ekranda çıkan rakamı kaydetmeyi unutmayınız. (Oyundaki hesabınızla ilgili sorun yaşadığınızda güvenlik sorusu olarak GM ler sizden bu rakamları isteyecektir.)

Kendi şifresini öğrenmek bahanesiyle istediği bu bilgileri elde eden kişi arkadaşının ya da gözüne kestirdiği birinin şifresini, bilgilerini çalmak ve değiştirmek için kullanabiliyor! NASIL KOD SATIN ALABİLİRİM ?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.