7 Aralık 2011 Çarşamba

Android telefon ve tabletlerde atari oyunları oyna

atarioyunlari Android telefon ve tabletlerde atari oyunları

Android mobil işletim sistemi yüklü cihazınızda Android markette bulunmayan eski atari oyunlarını oynamak istermiydiniz? Cevabınız evet ise yazımızı okumaya devam edin.

Bildiğiniz üzere Android işletim sistemi şuan için dünyanın en çok tercih edilen mobil işletim sistemi ve bu konuda markette hergün daha fazla uygulama beliriyor, ama yinede marketteki oyunların bizi pek tatmin ettiği söylenemez. İşte bu noktada Android markette yer alan bir emülatör uygulaması bizlere yardım elini uzatıyor ve normalde emülatör yazılımı ile bilgisayarımızda oynadığımız atari oyunlarını aynı şekilde tablet veya akıllı telefonumuzda oynamamızı sağlıyor.Aşağıda anlatacağım yöntemde fazla bir teknik bilgiye ihtiyacınız olmayacak ancak anlatıma geçmeden önce belirtmem gerekenler var.

Denemelerimi Selekt bilgisayar tarafından satışı yapılan ReedPad2 tablet bilgisayarda yaptım, tablette Android’in 2.2.1 sürümü ve 1 Ghz işlemci ile 512 mb ram var. Denemelerimde 12 adet nes rom oyunu yükleyip emülatör ile hiçbir takılma, kasılma olmadan oynayabildim, eğer cihazınızın donanım özellikleri benimkinin alt seviyesinde ise takılma vb sorunlar yaşayabilirsiniz.

Aşağıda anlatacağım yöntem iki aşamalı, öncelikle Android marketten ücretsiz NES Emülatör yazılımını indirip cihazımıza kurucaz, daha sonrasında ise internette google yardımı ile zip halindeki NES romlarını bulup cihazımıza indiricez.

(NES emülatör sadece nintendo formatlı romları çalıştırıyor bu nedenle internette oyun rom’u ararken NES olmasına dikkat edin. İndireceğiniz romları zipten çıkarmadan cihaza indirmeniz yeterli sakın zipten çıkarmayın.)

1. Atari oyunlarını oynamamızı sağlayacak emülatör yazılımını indiriyoruz.

John NES Lite Emülatör Android Market Bağlantısı: https://market.android.com/details?id=com.johnemulators.johnneslite

(Markette başka emülatörlerde var ancak ben bu uygulamayı kullandığım için bunu öneriyorum. Diğer emülatörleri indirirseniz Snes olanlarında Snes rom kullanmanız gerektiğini unutmayın.)

2. NES Rom atari oyunlarını cihazımıza indiriyoruz.

Daha öncede dediğim gibi google üzerinden NES rom araması ile pek çok emülatör oyununa ulaşabilirsiniz bu oyunların çoğu eski bildiğimiz atari oyunları bazıları ise yeni ancak eskiye uyarlanmış oyunlar.

Denemelerimde faydalandığım site freeroms.com, sitede NES başlığı altında alfabetik sıraya dizilmiş yüzlerce rom oyunu mevcut ve hepsi ücretsiz olarak indirilebiliyor.

NES Rom Oyunları Bağlantısı: http://www.freeroms.com/nes.htm

(Bağlantıdan siteye ulaştığınızda A’dan Z’ye kadar harfler göreceksiniz bu harflere tıklayarak alfabetik sırala dizili oyunlara bakabilir işinize geleni indirebilirsiniz.)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Meraklı Bilgiler Bloguna hoşgeldiniz.