Pastayı hazırladıktan sonra en az 1-2 saat buzdolabında dinlendirmek gerekiyor.
Malzemeler
Kek malzemeleri:
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3,5 çay bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- Yarım litre süt
- 1,5 çay bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı yağ (tereyağ veya margarin)
Kek soğurken krema hazırlanır. Yağ hariç malzemeler iyice çırpılır. Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında pişirilir. Yağ ilave edilip mikserla çırpılır.
Kekin arasına krema yayılır. Servis yapılacağı zaman kekin üzerine pudra şekeri serpilir.
Afiyet olsun.
Diger resimli yemek yariflerini okumak isterseniz Anne Kedi sitesini ziyaret edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder