MALZEMELER:
  -6 küçük patlıcan
  -250 gr. dana kıyma
  -2 soğan
  -2- 3 domates
  -2- 3 sivri biber
  -Yarım demet maydanoz
  -3- 4 kaşık yağ
  -Tuz ve karabiber
  YAPILIŞI:
  1- Patlıcanların baş kısımları kesilip alaca soyulur.Tuzlu suda yarım saat bekletilir. Yıkanıp kurulanır.
  2- Yağda çevirerek kızartılır. Tepsiye yerleştirilip boydan boya,
bıçak alta geçmeyecek şekilde kesilir.
  3- İnce doğranmış soğan, biber, kıyma yağ ile kavrulur. Soyulup doğranmış domates ile de biraz çevrilir. Tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ilave edilir.
  4- Patlıcanların içine doldurulur. Üzerlerine domates dilimleri yerleştirilir.
  5- Az su ilavesi ile yavaş yavaş pişirilir.
  Not: Patlıcanlar enine doğranıp kızartıldıktan sonra üzerine aynı harç konup pişirilirse patlıcan oturma olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder